Pagrindinis|Tribūna|IEŠKO!
Turinys

Parašykite mums

Rask mus Facebook`e


Plepykla

Pilviškietiškas video

Šmtadienio, vykusio 2011-01-18 Santakos gimnazijoje, filmas.

Daugiau VIDEOfilmų.


Dabar užėję

Viso prisijungę: 1
Svečių: 1
Vartotojų: 0

Statistika


Pradinis » Straipsniai » Kultūrnamis » Apie Pilviškių kraštą.

Mugės lankytojai gyrė vilkaviškiečių produkciją

Andrius GRYGELAITIS

Per Kaziuko mugę Navickų šeimą lydėjęs ūkyje gaminamos produkcijos pasisekimas sukėlė naujų minčių apie tolimesnius verslo planus.

Dalyvavo pirmą kartą

Vilniuje vykusioje Kaziuko mugėje Alksnėnų kaimo ūkininkų Birutės bei Vito Navickų šeimos rankomis pagaminti rūkyti skilandžiai, lašiniai, dešros, kumpiai bei naminė duona sulaukė didžiulio lankytojų dėmesio. Kai kurie žmonės, vieną dieną nusipirkę kokio gaminio tik truputį paragauti, kitą dieną grįždavo įsigyti jau didesnio kiekio.

„Šiemet šventėje dalyvavome pirmą kartą ir nežinojome, ko tikėtis, tačiau viskam pasibaigus galiu drąsiai pasakyti, kad geresnio renginio net nebuvo galima įsivaizduoti", – pasakojo B. Navickienė. Paklausta, kaip kilo sumanymas dalyvauti Kaziuko mugėje, moteris prisiminė, jog kvietimą gavo prekiaudama sostinės ūkininkų turgeliuose, į kuriuos pateko visai atsitiktinai.

Idėja kilo dukrai

Prieš porą metų V. ir B. Navickų dukra, studijuojanti sostinėje, prieš pat Kalėdas vaikštinėdama po įvairias prekyvietes pastebėjo, kad labai sunku surasti, kur nusipirkti šventiniam stalui antį ar žąsį. Mergina pasiūlė tėvams užsiimti tokiu verslu. „Pirmaisiais metais į sostinę vežėmės vos kelis paukščius – tiesiog pabandyti, kaip seksis, nieko per daug nesitikėjome", – prisiminė B. Navickienė. Nors vyras į tai žiūrėjo labai įtariai, bet dukra primygtinai reikalavo pamėginti ir, kaip parodė laikas, ji neklydo.

Į prekybą išsiruošę Navickai pirmąjį kartą labai greitai išpardavė turėtą produkciją, todėl šiais metais jau nusprendė padidinti jos kiekį. Be žąsų ir ančių, jie nusprendė prekiauti ir naminiais rūkytos kiaulienos gaminiais. Sumanymas vėl puikiai pavyko.

Netrukus dukra susipažino su žemės ūkio kooperatyvo „Lietuviško ūkio kokybė" vadovu Mindaugu Maciulevičiumi, kuris ir pasiūlė verslininkams iš Vilkaviškio rajono reguliariai lankytis ūkininkų turgeliuose. Būtent prekiaujantys sostinėje vilkaviškiečiai ir buvo pakviesti į Kaziuko mugę.

Neturėjo kada atsipūsti

Per 400 kiaulių auginantys ūkininkai visą produkciją gamina patys. „Pas mus kiaulė nugyvena nuo mažyčio paršelio iki rūkyto kumpio", – nusijuokė B. Navickienė. Pašnekovė pasakojo, kad jau seniai neperka paršelių, o visą gyvulių fermą veisiasi patys. „Kol kas neturime nuosavo cecho, todėl esame priversti skersti kiaules bei rūkyti mėsą ne namuose, tačiau artimiausiu metu tikimės viską pakeisti ir įsigyti reikiamą įrangą", – mintimis dalijosi Birutė.

Kaziuko mugės Navickai laukė su nerimu. Tačiau sekėsi daug geriau, nei tikėjosi. Prie prekystalio mugėje stojo B. Navickienė su dviem savo dukromis. Vyras liko namuose prižiūrėti ūkio.

Po kiekvienos dienos moterų trijulė grįždavo į gimtuosius Alksnėnus pasipildyti prekystalio naujomis prekėmis. „Namo parvykdavome jau gerokai po vidurnakčio, o keldavomės ketvirtą valandą ryto, tačiau skųstis tikrai neturime kuo", – entuziastingai kalbėjo B. Navickienė. Ji sakė, kad sulaukė tiek pirkėjų, jog pati pasivaikščioti ir pasidairyti po mugę paprasčiausiai neturėjo laiko.

Gavo verslo pasiūlymą

Pasisėmusi patirties Navickų šeima kitai mugei ketina labiau pasiruošti, netgi žada įsigyti didesnį autobusiuką su visa reikiama šaldymo įranga viduje, kad tilptų daugiau produkcijos.

Dalyvavimas šiemetiniame renginyje Navickams atnešė ne tik nemenką pelną, bet ir sukėlė naujų minčių, mat jie gavo pasiūlymą tiekti produkciją sostinėje kuriamai ekologiškų lietuviškų prekių parduotuvei.

Navickai planuoja dar labiau išplėsti naujai pradėtą verslą. Nors kiaules šeima augina jau daugiau nei dvidešimt metų, tačiau tik neseniai ėmėsi ir patys perdirbti produkciją. „Pardavinėdavome gyvas kiaules supirkėjams arba šviežią mėsą turguje, tačiau vyras jau seniai svajojo apie perdirbimą", – pasakojo pašnekovė. Nors šeima pradėjo prekiauti rūkytais gaminiais, tačiau neatsisakė ir seno amato – turguje vis dar pardavinėja šviežią mėsą.

Birutė Navickienė su dukra Dalia vos spėdavo papildyti prekystalius ką tik išrūkytais mėsos gaminiais, kuriuos mugės lankytojai kaip mat išgraibstydavo.

Foto: ©„Santaka"



Autorius:Andrius GRYGELAITIS

Šaltinis: http://santaka.info/?sid=16874
Kategorija: Apie Pilviškių kraštą. |
Peržiūrų: 2394 | Raktažodžiai: Kaziuko mugė
Viso komentarų: 0
Komentuoti gali tik prisiregistravę vartotojai.
[ Registruotis | Įeiti ]
Paieška svetainėje

Duomenys
Šiandien:
Trečiadienis, 2017-12-13

Jūs esate Svečias
Vardas:
Slaptažodis:

Aptarkite svetainę


Reklama


IEŠKO!


„Tribūnoje” pasakoja


Nuorodos

Skydeliai

image

image

image



Creative Commons License